Politika

Ђорђе Латиновић кандидат за амбасадора БиХ у Србији

БЕОГРАД - Нови кандидат за амбасадора БиХ у Београду требао би да буде Ђорђе Латиновић, савјетник члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојше Радмановића, објавиле су данас београдске "Вечерње новости".


Латиновић јуче није могао ни да потврди, ни да демантује ове тврдње.

"Молим вас да разумијете да не могу да вам дам било какав коментар, осим да сам у кабинет Небојше Радмановића дошао из Министарства иностраних послова и да ћу сигурно наставити дипломатску каријеру. Ипак, о томе ће одлучивати колективни шеф државе", рекао је Латиновић.

Име новог кандидата се појавило само три дана након писања овог листа да је на помолу резрјешење неугодне дипломатске ситуације на релацији Београд - Сарајево, настале зато што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић понудио два кандидата, Боришу Арнаута и Сеада Авдића, који нису добили агремане.

Рјешење је понудио управо Радмановић, тренутно шеф Латиновићу.

Ђорђе Латиновић је публициста и сатиричар, рођен 1961. године у Босанској Крупи, а тренутно живи у Градишци.

Завршио је Факултет политичких наука у Сарајеву, а прије савјетничке позиције у Предсједништву БиХ био је и шеф кабинета премијера Републике Српске Милорада Додика, а 2005. године отправник Амбасаде БиХ у Загребу, наводе "Новости".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog