Politika

СНС: Црна Гора брука своју прошлост

ПОДГОРИЦА - Црна Гора, успостављањем дипломатских односа са такозваном државом Косово, брука своју државу и њену историјску прошлост, оцијенио је данас Српски национални савјет.


СНС је оцијенио да званична Подгорица под снажним утицајем евро-атлантских структура од Срба у Црној Гори, мимо њихове воље, прави своје непријатеље и у њој свађа народ.

"Савјет упозорава црногорске властодршце да оваквим потезима раде против сопствене државе, јер иритирањем већине свог становништва, које је апсолутно против овако изнуђених потеза Владе, Црну Гору дугорочно чине нестабилним простором", наводи се у саопштењу.

Савјет је оцијенио да је оштро реаговање Србије по овом питању у потпуности разумљиво.

"Није разумљиво у потезима Владе Србије то што се према узрочницима оваквих појава не односе на исти начин као и према државама са маргиналним политичким утицајем, које су приморане да безусловно и непринципијелно слиједе све оно што им је и у овом случају наметнуто", наведено је у саопштењу.

Савјет сматра да ће, тек када се буде водила принципијелна политика и када се идентификује и афирмише прави узрок српског страдања на Косову и Метохији, постојати нада за праведно и на међународном праву засновано рјешење овог проблема.

У саопштењу се наводи да српски народ у Црној Гори, без обзира на понашање власти, никада неће прихватити стварање албанске државе на Косову и Метохији.

"Косовски завјет и српске светиње на Косову и Метохији опредијелиле су сваког часног Србина да чува своју вишевјековну традицију и тражи праведно рјешење", наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog