Politika

Алкалај на сесији о обновљивој енергији

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај присуствоваће сутра Трећој сесији Припремне комисије Међународне агенције за обновљиву енергију /ИРЕНА/ у Абу Дабију у Уједињеним Арапским Емиратима.


Министарство иностраних послова БиХ саопштило је да Алкалај на сесији Припремне комисије ИРЕНА-е борави на позив министра иностраних послова Уједињених Арапских Емирата Абдулаха Бин Заyид Ал Нахyана.

ИРЕНА, која је основана 26. јануара прошле године у Бону, бави се питањима алтернативних извора енергије и циљ јој је да постане водећа међународна агенција у овој области. До сада је њен Статут потписало 138 држава и Европска унија.

С обзиром да је БиХ чланица ИРЕНА-е од јуна 2009. године отварају јој се нове могућности за коришћење властитих потенцијала у производњи и кориштењу обновљивих извора енергије, те међународну сарадњу у овој области.

Алкалај данас присуствује церемонији проглашења "Истанбул 2010. - европска пријестоница културе", која се одржава под покровитељством премијера Турске Реџепа Ердогана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog