Politika

Хрватски СДП: Чистка Бандићеваца

ЗАГРЕБ - Главни одбор СДП-а потврдио је одлуку Предсједништва и из странке искључио 14 чланова који су се током предсједничких избора приклонили независним кандидату и некадашњем високом функционеру СДП-а Милану Бандићу.


Главни одбор распустио је и три веће организације СДП-а у Загребу.

Прије почетка сједнице Главног одбора, новоизабрани предсједник Хрватске Иво Јосиповић поздравио је руководство СДП-а и колеге које су му дали подршку у предсједничкој кампањи.

"Ово је заједничка побједа, задовољан сам организацијом на терену и великом подршком те искреним интересом. Без вас побједа не би била могућа и тиме је већа, јер сте сви знали да ако побиједимо више нећу бити с вама. Бићу предсједник свих грађана, али чућу и ваш глас, јер бих желио да кабинет предсједника буде мјесто окупљања и иницијативе", рекао је Јосиповић.

Он је рекао да од СДП-а очекује визију, приједлоге и сарадњу, али и много више од тога ако се ствари на политичкој сцени промијене.

Чланови Главног одбора поздравили су предсједника Јосиповића, који се у СДП-у задржао само 15-ак минута обиљеживши на тај начин крај своје страначке припадности.

Предсједник странке Зоран Милановић нагласио је да је Јосиповићева побједа "побједа човјека и велике, демократски организоване странке".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog