Politika

СНСД Бијељина узвраћа Колегијуму РТВ БН

БИЈЕЉИНА - Општински одбор Савеза независних социјалдемократа Бијељина саопштио је данас да одбацује наводе Колегијума РТВ БН.


Никакви кругови, нити појединци овог одбора немају било какве везе, a поготову инструментализоване са било којим бившим упослеником РТВ БН, па ни са лицем које је Тужилаштву у Бијељини доставило материјал о сумњама о утаји пореза у овој медијској кући.

Демантујући наводе из јучерашњег саопштења Колегијума БН телевизије, који је довео у директну везу, како су рекли, "одређене кругове бијељинског СНСД" са лицем које је Тужилаштву у Бијељини доставило материјал о сумњама о утаји пореза у овој медијској кући, ОО СНСД истиче да проблеми РТБ БН са њиховим бившим упосленицима нису уопште тема за коју се интересује овај одбор.

Све констатације које су у јучерашњем саопштењу Колегијума РТВ БН изнесене о ОО СНСД Бијељина, представљају, како је наведено, неистину, спекулације и "параноичну умишљеност" и овај одбор их одбацује.

"Пошто за себе тврдите да сте професионалци, опомињете друге да, када говоре о РТВ БН, треба да саопштавају провјерене, a не паушалне информације и да не износе спекулације, онда бисте и ви сами морали да се придржавате тог правила", истиче се у саопштењу.

ОО СНСД наглашава да Колегијум РТВ БН говори да одређени кругови из политике воде специјални рат против њихове медијске куће, a сами то, како је наведено, чине јер "неосновано и неистинито оптужују све и свакога за проблеме који се њима дешавају."

ОО СНСД наводи да не разумије зашто ова медијска кућа, ако није оштетила државу у обавезама које има према њој, стрепи од контроле пословања које се проводи у законском оквиру од надлежних институција које само раде свој посао.

У саопштењу се наводи да РТВ БН нема права да оптужује друге због "страха шта ће рећи тужилаштво и полиција о њиховом пословању" и пита да ли да ова медијска кућа под флоскулом "да им неко угрожава медијска права и слободе око себе ствара гвоздену завјесу преко које ће бити недодирљиви за закон и државне иституције".

Колегијум РТВ БН је у јучерашњем саопштењу навео да "Милорад Лазић, који је, како сам тврди, поднио пријаву против БН ТВ, важи за човјека веома блиског одређеним круговима бијељинског СНСД".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog