Društvo

Билећа: Вода ће стизати и новим цјевоводом

БИЛЕЋА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске (РС) Радивоје Братић и предсједавајући Савјета министара Бих Никола Шпирић данас су у билећком селу Мириловићи пустили у рад главни дистрибутивни цјевовод са двије пумпне станице укупне дужине 10 километара, у чију изградњу је уложено 420.000 КМ.


Министар Братић је нагласио да је ресорно министарство за овај пројекта издвојило 300.000 КМ и то дијелом преко средстава Свјетске банке, односно из програма "Развој мале комерцијалне пољопривреде", а дијелом из подстицаја руралног развоја, док је локална заједница са мјештанима обезбиједила 120.000 КМ.

Он је појаснио да је сада урађен примарни систем те да слиједе радови на секундарној мрежи у чему ће, како је најавио, финансијску подршку дати ресорно министарство.

"Имамо намјеру да, како је и планирано, свака кућа у овом селу добије воду", рекао је Братић и нагласио да ће Министарство да максимално посвећује пажњу и наставити да подржава развој како ове тако и других руралних средина у РС.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић поручио овдашњим мјештанима да и убудуће могу очекивати инвестиције за ово подручје.

"Ово село је овдје постојало вијековима и могло је и раније да се уради ово што је сада", оцијенио је Шпирић и истакао да сви заједно треба да раде на унапређењу локалних заједница.

Село Мириловићи има око 40 домаћинстава и до сада су се питком водом снабдјелавили из чатрња, а водовод је пројектован за 80 домаћинства, чиме су омогућена нова прикључења.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog