Društvo

Преговори око дуга за вилу ''Црногорка''

ПОДГОРИЦА - Представници надлежних институција Црне Горе разговараће са званичницима Србије с циљем проналаска обострано прихватљивог рјешења за плаћање рачуна у износу од 1,5 милиона евра, колико је Београд фактурисао Подгорици за коришћење виле "Црногорка" на Дедињу.


"Надлежне институције двије државе разговараће у циљу проналажења обострано прихватљивог рјешења", рекао је секретар Министарства иностраних послова Црне Горе Мирсад Бибовић подгоричким медијима.

Министарство иностраних послова Србије испоставило је црногорским колегама рачун за коришћење виле "Црногорка" одмах након што је Црна Гора успоставила дипломатске односе са Косовом.

Износ од 1,5 милиона евра односи се на период од осамостаљења Црне Горе.

Бибовић је рекао да достављање рачуна у Министарству не посматрају искључиво у контексту актуелних дешавања, јер је разговора о томе било и у претходном периоду.

Србијански шеф дипломатије Вук Јеремић потврдио је у петак да је црногорским властима предат рачун за неплаћене дажбине за коришћење виле "Црногорка" у Београду и додао да то не треба доводити у везу са дипломатским мјерама које је Србија била принуђена да предузме због посљедњег потеза Подгорице, односно успостављања дипломатских односа са Приштином.

"Црна Гора није третирана другачије од било кога другог, то јест ако је неко дужан, то треба и да плати", рекао је Јеремић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog