Društvo

Мање криминала у Требињу

ТРЕБИЊЕ - На подручју које покрива Центар јавне безбједности Требиње у прошлој години стопа криминалитета је смањена за око 17 одсто у односу на 2008. годину, потврдила је Срни портпарол ЦЈБ Требиње Рајна Парежанин.


Она је навела да је евидентно и смањење кривичних дјела по непознатом извршиоци за 30 одсто у односу на 2008. годину, те додала да се то може објаснити проактивним и бољим превентивним радом криминалистичке и униформисане полиције на спрјечавању кривичних дјела.

Према њеним ријечима, у прошлој години евидентирано је једно кривично дјело тешко убиство, које је расвијетљено, док је од 16 разбојништва ријешено њих 14, односно 90 одсто.

Парежанинова је навела да је добар рад полиције утицао и на смањење крађа возила, које су обиљежиле 2007. годину, те додала да је у прошлој години на подручју овог центра за 32 одсто било мање крађа у односу на претходну годину.

"Пријављене су 34 крађе возила, од чега је 21 возило пронашла полиција и документовала седам извјештаја против 14 лица", истакла је Парежанинова.

Она је навела да је полиција истрајна и на расвјетљавању старих предмета, који за њих не могу застарити, а о чему говори податак да је у 2009. години забиљежен пораст расвијетљених кривичних дјела из претходних година.

"Припадници ЦЈБ Требиње и даље ће брзим реаговањем и професионалношћу наставити рад на спрјечавању и расвјетљавању кривичних дјела", поручила је Парежанинова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog