Politika

Братић: Природна непогода се користи у политичке сврхе

БАЊА ЛУКА - Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Радивоје Братић изјавио је да несувисле и исхитрене приче Српске демократске странке о наводним кривцима за поплаве, прије него што о томе званичну оцјену да стручна комисија.


"Не могу да вјерујем да се једна природна елементарна непогода, која је захватила ово подручје Динарида, користи у политичке сврхе", рекао је Братић Срни, реагујући на критике СДС-а упућене због, како је наведено, неприпремљености водопривредних предузећа за одбрану од поплава и стања у којем се налази пољопривреда и шумарство.

Он је поручио да су институције које управљају системом заштите од поплава у Српској спремне да пруже информације СДС-у о уложеним средствима у водопривредне објекте, под условом да бивша влада ове странке и њихови министри претходно одговоре гдје су они уложили средства за ове намјене.

Братић је навео да је јавности сасвим познато колико је средстава актуелна Влада уложила у водопривредно уређење РС, подсјетивши да извјештај о раду Агенције за воде РС једном годишње усваја Влада, због чега не види као проблематичан ниједан уложени фенинг.

Коментаришући оптужбе СДС-а да је, због постављања нестручних људи на чело ХЕТ-а Требишњице, усљед поплава уништено десетине домаћинстава и да ће штету сносити сами грађани и порески обвезници, Братић је истакао да он као министар не поставља, нити разрјешава људе у том предузећу.

На оптужбе СДС-а да је одговоран и за стање у Јавном предузећу ''Шуме РС'' које би, како је оцијенила ова странка, требало да буде најуносније предузеће, а послује са енормним губицима, Братић је позвао СДС да достави аргументе и чињенице "у прилог својих паушалних тврдњи".

"Јавно предузеће 'Шуме РС' имају свој Надзорни одбор и ревизорску контролу, која тако нешто никада није установила", истакао је Братић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog