Društvo

Ново Горажде: Штета од поплава 100.000

НОВО ГОРАЖДЕ - Поплаве које су у протеклих неколико дана захватиле подручје општина Ново Горажде у Републици Српској и Пале-Прача у Федерацији БиХ изазвале су материјалну штету која би, према процјенама локалних власти, могла да буде већа од 100.000 КМ.


У насељу Ријека у општини Ново Горажде Дрина је поплавила седам стамбених и помоћних објеката, као и прилазни пут који води до насеља, док је на десетине грла стоке измјештено из стајских објеката, а набујала ријека је однијела неколико свиња, потврђено је Срни у Административној служби општине Ново Горажде.

Након повлачења Дрине у корито, на терен су изашли чланови Комисије за процјену штете који су, према изјавама мјештана, сачинили записнике о штетама које је направила набујала ријека.

Најтежа ситуација у протеклих неколико дана на подручју Босанско-подрињског кантона била је на подручју општини Пале-Прача у којој су због излијевања ријеке Праче била угрожена насеља Хреновица, Возница, Луње и Међуград.

Из безбједносних разлога, из ових насеља су евакуисане три породице, док је у зони опасности било 70 стамбених објеката.

Припадници Цивилне заштите и локално становниство су након повлачења ријеке Праче у корито рашчистили путеве, а уз помоћ механизације локалног Комуналног предузећа уклоњена су стабла која су отежавала проток воде испод мањих мостова на ријеци.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog