Društvo

Додик на слављу "Свислајон Такова"

ТРЕБИЊЕ - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас свечаном обиљежавању пословног успјеха концерна "Свислајон Таково" у Требињу поводом пуштања у редовну производњу прехрамбене индустрије, саопштено је раније из Бироа Владе за односе с јавношћу.


 

У оквиру посјете Требињу, премијер Додик ће у 12.00 часова разговарати са епископом захумско-херцеговачким и приморским Григоријем, потврђено је у Канцеларији владике Григорија.

Начелник општине Требиње Доброслав Ћук потврдио је да ће у 13.00 часова са предсједником Владе РС обићи јужну обилазницу око града, гдје су у току завршни радови.

Додикова посјета "Свислајон Такову" заказана је за 14.00 часова.

Генерални директор ''Свислајон Таково'' прехрамбене индустрије у Требињу Раде Марић раније је најавио да ће производња у пуном обиму почети у јануару.

Основа производног програма је производња еурокрема, а производиће се и ратлук, флипс, мјешавина кекса, штапићи и мармелада, а сва добит из прве године биће улагана у развој фирме.

Марић је истакао да ће за технологију производње хране у почетку бити ангажовани радници из концерна ''Таково'', док ће прва група домаћих радника бити послата на обуку у Горњи Милановац.

Он је додао да ће приликом покретања производње бити присутан стручни кадар из Србије који ће и обучавати раднике ''Свислајон Таково'' прехрамбене индустрије Требиње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog