Svijet

Tимошенкова изненадила противнике

ЛОНДОН - Резултат који је остварила Јулија Тимошенко у првом кругу предсједничких избора у Украјини изненадио је њене противнике, пише данас "Фајненшел тајмс".


Украјински премијер Тимошенко је постигла неочекивано добар резултат освојивши пет одсто више гласова него што се то предвиђало у анкетама јавног мњења уочи гласања и тако добила шансу да у другом кругу избора побиједи фаворита, опозиционог лидера Виктора Јануковича.

Аналитичари истичу да је много изгледније да ће она у другом кругу привући гласове осталих шеснаест кандидата, укључујући оне које је у првом кругу добио предсједник Јушченко.

Тимошенко и Јанукович већ су почели да размјењују оптужбе и извјесно је да ће се до 7. фебруара жестоко борити како би обезбиједили буквално сваки глас.

Јучерашње гласање, које представља тест демократских стандарда у Украјини, надгледало је чак три хиљаде страних посматрача због забинутости да би слабо планирање, злоупотреба административних овлашћења и рупе у изборном закону могли да доведу до изборних превара, пише "Фајненшел тајмс".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog