Republika Srpska

Kорпоративно управљањe: Хипо Брокер и м:тел потписали уговор

БАЊА ЛУКА – Хипо Брокер, Одјел за пословање са хартијама од вриједности Хипо Алпе-Адриа-Банка а.д. Бања Лука, потписао је Уговор са компанијом м:тел о пружању услуга корпоративног агента, тј. инвестиционог савјетовања из области корпоративног управљања.


Сам Уговор подразумијева читав низ техничких и савјетодавних услуга које ће Хипо Брокер, као корпоративни агент, пружати м:тел-у, како би лидер на бх тржишту телекомуникација постао уједно и једна од корпоративно најуређенијих компанија у Босни и Херцеговини.

Такође, овај Уговор укључује, пружање подршке приликом организовања састанака са  заинтересованим инвеститорима и професионалним аналитичарима у складу са исказаним интересом у вези са корпоративним активностима компаније м:тел.

Хипо Брокер ће пружати консултанске услуге  у складу са захтјевом компаније м:тел, те савјетовати менаџмент и стручне службе овог телеком оператера како би се Стандарди корпоративног управљања имплементирали у пуном обиму.

„Корпоративно управљање, којем наша компанија посвећује пуну пажњу кроз своје свакодневне активности, свакако је један од кључних фактора за остваривање корпоративних циљева, а тако и предуслов за повећање вриједности компаније. Стога ова сарадња представља још један корак даље у нашим напорима да надограђујемо компанију и самим тим је од изузетног значајна  за нас. ”, изјавио је Предраг Ћулибрк, генерални директор м:тел-а, приликом потписивања овог уговора.

Ова сарадња је изузетно значајна, како за Хипо Брокер, који  међу ријеткима на тржишту нуди услуге корпоративног агента, тако и за  компанију м:тел, која је један од најуспјешнијих бх. примјера управљања компанијом, али и за даљи развој Бањолучке берзе и тржишта капитала.

„Одлука компаније м:тел да изабере Хипо Брокер за свог корпоративног агента - инвестиционог савјетника на пољу корпоративног управљања представља потврду квалитета, стручности и искуства запослених у нашој брокерској кући. Уједно, овом одлуком компанија м:тел шаље снажну поруку домаћем тржишту, клијентима, инвеститорима и акционарима, да ће наставити градити компанију чији је примарни циљ да постане доминантни лидер на тржишту телекомуникација Босне и Херцеговине упоредо развијајућу културу корпоративног управљања“, казала је Валентина Марковић (на фотографији), директор Хипо Брокера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog