Republika Srpska

Потписан уговор за мост преко Дунава

БЕОГРАД - Представници српског Саобраћајног института ЦИП и кинеске компаније "Чајна роуд ен бриџ корпорејшен" потписали су данас у Београду предуговор од 1,9 милиона евра о изради идејног и главног пројекта за изградњу моста преко Дунава са припадајућим саобраћајницама.


 

Предуговор о изради идејног пројекта за мост између Земуна и Борче у просторијама ЦИП-а, потписали су генерални директор Института Милутин Игњатовић и генерални директор кинеске корпорације Јао Хајдонг.

Мост би требало да буде завршен до краја 2013. године.

Министар за Национални инвестициони план Србије Верица Калановић, послије потписивања тог документа, рекла је да ће идејни и главни пројекат бити завршени у наредна два мјесеца.

Мост ће бити дугачак 1,5 километара, а припадајуће саобраћајнице 21 километар. Носилац пројекта, чија укупна вриједност износи 170 милиона евра, јесте Министарство за Национални инвестициони план Србије, а главни партнер на реализацији град Београд.

Калановићева је истакла да "Ексим банка Кине" треба да обезбједи 85 одсто средстава, а Министарство 15 одсто, док ће трошкове за експропријацију платити град Београд.

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да ће, завршетком тог моста, из града бити измјештен велики дио теретног и друмског саобраћаја.

Изградња моста Земун - Борча представља нови модел реализације великих инфраструктурних и развојних пројеката у Србији и резултат је сарадње влада Србије и Кине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog