Politika

Крсмановић против вишег цензуса

БАЊА ЛУКА - Предсједник Нове социјалистичке партије Здравко Крсмановић сматра да не треба повећавати изборни цензус и истакао да то штети малим политичким странка.


"Залажем се да већи број странака уђе у парламент, јер већи број партија доприноси и већој демократичности", истакао је Крсмановић након састанка са првим замјеником високог представника у БиХ Рафијем Грегоријаном у Бањој Луци.

Према његовим ријечима, на састанку је, осим о повећању цензуса са три на пет одсто, било ријечи и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, о референдуму, о будућности изборног процеса, сарадњи политичких партија, европском путу РС и БиХ.

"Тренутна ситуација у БиХ је све тежа, све више људи је незапослено, имамо застоје у реформама, безвизни режим добију сусједне земље, а ми заостајемо, док је мржња све већа, те чак 16 одсто људи у БиХ прижељкује рат. Све ово треба уозбиљити ситуацију што је обавеза и ОХР-а и нас политичара", истакао је Крсмановић и додао да је на састанку стекао утисак да ОХР подржава формирање нових партија, "јер и они увиђају да је немогуће демократизовати политичке партије изнутра".

Грегоријан након састанка није давао изјаве.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog