Republika Srpska

Џомбић и Ристовић иду по зајам

БАЊА ЛУКА - Делегација Републике Српске сутра ће у Вашингтону учествовати у преговорима са Свјетском банком о зајму за развојну политику, којим су за РС предвиђена кредитна средства од 38, 4 милиона долара, док ће коначан износ бити утврђен на преговорима.


Министар финансија РС Александар Џомбић предводиће делегацију Српске, у којој је и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.

"Циљ овог зајма је успостављање одрживог фискалног оквира, смањење одређених категорија јавне потрошње и унапређење система усмјеравања социјалне помоћи према најугроженијим категоријама становништва", саопштено из Министарства финансија РС.

У саопштењу се наводи да је Свјетска банка исказала намјеру и интересовање да и у наредном периоду обезбиједи додатна средства за ове намјене.

Представници Владе РС преговараће са Свјетском банком и о кредиту за финансирање пројекта подршке мрежама социјалне заштите запошљавања у вриједности 6.000.000 долара, у оквиру којег ће Влада РС обезбиједити додатних 1.600.000 долара за кофинансирање пројекта.

У саопштењу се додаје да је циљ овог пројекта јачање институција које су одговорне за пружање и руковођење социјалним накнадама, као и побољшање ефикасности и ефективности посредничких услуга у запошљавању које пружа Завод за запошљавање РС.

Преговори ће трајати сутра и у сриједу, 20. јануара

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog