Republika Srpska

Мантованели: БиХ би могла остати без кредита Свјетске банке

САРАЈЕВО - Директор Канцеларије Свјетске банке у БиХ Марко Мантованели упозорио је да би БиХ могла изгубити кредит Свјетске банке од 100 милиона евра ако власти Федерације БиХ, под хитно, не испуне све услове.


"Ако реформски закони не буду усвојени у јануару или фебруару, ми ћемо констатовати да нису испуњени услови и новац који је сада резервисан за БиХ пребацити другим земљама", поручио је Мантованели, подсјећајући да је ријеч о законима који су услов ММФ-а.

Мантованели је рекао да је услов за почетак разговора о кредиту било усвајање у ентитетским владама потребних реформских закона и одређених мјера, али да је за пребацивање новца услов да ти закони буду усвојени и у парламентима.

Коментаришући упозорења борачких организација у ФБиХ да неће прихватити увођење имовинског цензуса, директор Канцеларије Свјетске банке у БиХ истакао је да имовинским цензусом неће бити обухваћени сви корисници, већ категорије за које постоји већа вјероватноћа да могу остварити веће приходе.

"Формула по којој ће се цензус израчунати требало би да буде договорена до 2011. године, а сада се само уводи принцип", објаснио је Мантованели.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog