Svijet

Јушченко признао пораз

КИЈЕВ - Украјински предсједник Виктор Јушченко признао је данас пораз на изборима и оцијенио да кандидати који иду у други круг не подржавају европске вриједности.


„За та два кандидата националне, европске и демократске вриједности у суштини су стране, непојмљиве и веома далеке. Не видим никакву велику разлику између та два ривала“, рекао је Јушченко новинарима.

У други круг, који ће бити одржан 7. фебруара, пласирали су се опозиционар Виктор Јанукович и премијерка Јулија Тимошенко.

Јушченко је на гласању прије четири дана добио само 5,45 одсто гласова, али је рекао да ће остати у политици, јер га на то обавезују „националне и државне околности“.

„Као шеф државе, прихватам вољу народа исказану на изборима 17. јануара. Најважније је да су избори били слободни, демократски и легални“, рекао је Јушченко у првом јавном коментару послије гласања.

Он је по доласку на власт 2004. године обећао да ће од Украјине направити развијену земљу и приближити је Европској унији и НАТО-у, али су његове планове омели политички сукоби и економска криза.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog