Republika Srpska

Привредни новинари: Додик обиљежио годину

БЕОГРАД - Почасна Златна плакета у оквиру традиционалног избора Клуба привредних новинара Србије "Компаније и личности које су обиљежиле годину" биће додијељена предсједнику Владе Републике Српске Милораду Додику за економске резултате Владе РС.


Свечана додјела признања компанијама и личностима које су обиљежиле 2009. годину биће уприличена у петак, 22. јануара у Привредној комори Србије, саопштено је данас из Клуба привредних новинара.

Уручењу признања присуствоваће премијер Србије Мирко Цветковић, предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић, потпредсједник Владе Ивица Дачић и министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић.

Премијер Цветковић уручиће признање Пословни човјек године предсједнику компаније "Центропроизвод" Дарку Бајчетићу.

Том приликом ће прошлогодишњи носилац тог признања, предсједник концерна Фармаком Мирослав Богићевић уручити премијеру и министрима специјалну мајицу српских произвођача са исписаним слоганом "Покажимо свима шта Србија има".

Жири Клуба привредних новинара, у коме су били новинари 15 редакција, одлучио је да овогодишњу златну плакету за "Привредни потез године" додијели директору "Србијагаса" Душану Бајатовићу за гасне пројекте, а Банка године је "Еуробанк ЕФГ".

Златна плакета за корпоративну и друштвену одговорност додијељена је компанији Металац – Горњи Милановац, а признања за Менаџера године добили су Владан Батановић из Института "Михајло Пупин" за изузетне резултате у области науке и истраживачког рада, Радован Мијаиловић из Фабрике акумулатора Сомбор за изузетне резултате у области производње и извоза, Веселин Сјеклоћа из компаније "Омни груп" за изузетне резултате у грађевинарству, као и Милан Скок из осигуравајуће куће "Триглав" Копаоник за изузетне резултате у области осигурања.

Признање Бизнис дама године добиће Јелена Јурић из "Јафе" из Црвенке, а плакета за Младог менаџера године припала је Срђану Лазовићу из компаније Бритиш Америкен тобако.

Плакета за промоцију у земљи и свијету припала је "Планинци" Куршумлија и Пролом Бањи за пројекат Ђавоља Варош.

Пољопривреднику Лазару Ђукићу из Госпођинаца код Жабља припала је Златна плакета за предузетништво и аграр.

Додијељене су и двије почасне Златне плакете - премијеру Додику за економске резултате Владе РС и Нађи Хигл са породицом за спортска достигнућа.

Традиционално Златно перо, које се додјељује за привредно новинарство добио је Мијат Лакићевић, уредник у недјељнику НИН и дугогодишњи новинар и уредник Економске политике, Економиста и Блица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog