Svijet

Mногоженством спасити Русију

Једини начин да се у Русији повећа наталитет јесте озакоњење многоженства, сматра лидер Либералнодемократске партије Владимир Жириновски.


 

За засједање Савјета за реализацију приоритетних националних пројеката и демографске политике које је јуче одржано, он је припремио и уручио предсједнику Медведеву специјалну брошуру у којој је навео низ других мјера које могу да допринесу повећању броја становника земље која заузима шести дио копна земљине кугле, а настањује је мање од 140 милиона становника.

Жириновски предлаже да се кад је ријеч о наталитету не мисли само о женама (оне, по специјалном програму, као подстицај за рађање добијају по 10.000 долара за друго дијете) него и о мушкарцима. Предлаже се да се мушкарцима који одлуче да се лијече од неплодности исплаћује по 100.000 рубаља (око 2.200 евра), да се организују службе за упознавање, које би се бавиле организовањем „одговарајућих вечери” за усамљене којих у Русији има веома много, да се женама које одустану од планираног абортуса исплати одређени износ новца, а да дијете потом узме држава да о њему брине, да се из цијелог свијета, укључујући и Хаити који је управо погодио страшан земљотрес, усваја сирочад, да се Русија претвори у „расадник дјеце”.

Он је већ раније предлагао Државној думи да донесе закон који даје право мушкарцу да закључи други брак не раскидајући претходни. Дума тај предлог није разматрала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog