Sport

Реал Мадрид у Тирани: Мрак упропастио спектакл

Најскупљи тим данашњице, Реал из Мадрида одиграо је егзибициону утакмицу на стадиону "Џемаил Стафа" у Тирани, али је "мрак појео спектакл", јер је на највећем албанском стадиону, послије 45 минута игре нестало струје.


Ово је разбјеснило хиљаде навијача који су искористили ријетку прилику да на свом терену гледају "галактикосе".

Реал, предвођен Кристијаном Роналдом, побједио је локални тим Грамози, додуше појачан фудбалерима из осталих албанских тимова, са 2:1, мада су домаћи повели већ на самом почетку утакмице, голом Данијела Џафе.

Кака је изједначио у 35. минуту, а недуго затим на стадиону је нестала струја. Послије паузе која је трајала читав час, играчи су се вратили на терен, а Карим Бензема је послије сјајне комбинације са Гутијем, поставио коначан резултат.

Играчи Реала су у Тирани дочекани као праве звијезде, а стотине навијача су их дочекали већ на аеродрому.

Албански нафтни тајкун Редзарт Тачи платио је два и по милиона евра како би Реал по први пут у историји играо у Албанији. Његов отац власник је тима Грамози, који се у сриједу увече показао као бробен и мотивисан противник. Сав приход са утакмице поклоњен је жртвама недавне велике поплаве на сјеверу те државе.

Прошле године, контроверзни бизнисмен је у Тирану, на "традиционални Тачи куп", довео Милан, који је нешто касније покушао и да купи, а резултат утакмице коју су "росо-нери" одиграли против албанске репрезентације био је 5:4, послије извођења пенала.

Тачи је послије неуспјешног покушаја да купи Милан, желио да купи и Болоњу за неких 700 милиона долара, али су навијачи тог клуба упозорили да ће "дићи устанак" уколико албански нафтни тајкун постане власник тог тима.

Посљедња у серији контроверзних епизода Резарта Тачија догодила се прије два мјесеца, када је праћен тјелохранитељима, измлатио уредника недељника "Тема" Меро Базеа, који је претходно писао о његовим финансијским малверзацијама.

Тачи је, послије инцидента, провео двије седмице у затвору, а пуштен је уз кауцију од 100.000 евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog