Republika Srpska

Лука Бар: Продужен рок за достављање понуда

ПОДГОРИЦА - Тендерска комисија за приватизацију Луке Бар саопштила је да је продужила за два мјесеца рок за достављање понуда на јавне конкурсе за продају државног удјела у компанијама "Контејнерски терминал и генерални терети" и "Монтекарго".


Истовремено је до 31. марта продужен рок за достављање понуда на тендер за продају предузећа "Поморски послови" и "Обезбјеђење и противпожарна заштита", која припадају Луци Бар, као и за додјелу концесија на 30 година.

Првобитни рок за достављање понуда био је 1. фебруар, а продужен је јер је једна од компанија која је откупила документацију то званично затражила од Комисије.

За фирму "Обезбјеђење и противпожарна заштита" документацију су откупиле три компаније, док су за "Поморске послове" то учиниле двије.

Тендерску документацију за "Контејнерски терминал и генералне терете" откупиле су фирме из Бејрута, двије из Уједињених Арапских Емирата, као и србијанска компанија коју је формирала Влада те земље.

Из Тендерске комисије су навели да је неколико компанија затражило продужетак рока, како би квалитетно припремили понуде.

"Интересовање у посљедњих седам дана је велико, па се за 'Контејнерске терминале и генералне терете' интересују фирме из Енглеске, Француске и Италије. Одговара нам велика конкуренција и интересовање страних компанија за тендере", саопштила је Тендерска комисија.

Тендер за продају црногорских компанија објављен је 21. октобра. На продају је понуђено 54,05 одсто акција компаније "Контејнерски терминал и генерални терети" и концесије на 30 година, са обавезом улагања.

Учешће на тендеру омогућено је компанијама и конзорцијумима који су откупили тендерску документацију и потписали Изјаву о повјерљивости.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog