Republika Srpska

Kина: Неосноване оптужбе од стране ''Гугла''

ПЕКИНГ - Кинеска влада одбацила је данас сваку могућност учешћа у хакерским нападима на америчку интернет компанију "Гугл", јавили су кинески државни медији.


"Оптужбе да је кинеска влада учествовала у хакерским нападима неосноване су и циљ им је да оклевећу Кину. Чврсто смо против тога. Кина је као држава највећа жртва хакера, јер је на интернету непрестано суочена са вирусима и сличним софтверским нападима", рекао је портпарол кинеског Министарства за индустрију и информациону технологију - преноси Новинска агенција Синхуа.

"Гугл" је вијест о нападима објавио 12. јануара, уз најаву да ће зауставити цензуру резултата претрага и да ће се можда повући из Кине.

Неименовани званичник из канцеларије државног Савјета за информације рекао је да је кинеска регулатива у интернетској индустрији у складу са кинеским националним условима и са сличним правилима у већини држава.

Кинеска влада цензурише информацију за коју сматра да може подстаћи рушење државне власти, насиље и тероризам или ако има порнографски садржај.

Пекинг такође блокира осјетљива питања - као што су информација о кршењу људских права, Тибету или гушењу протеста 1989. на тргу Тијанмен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog