Politika

Марковићка: Нападају на Српску и у Стразбуру

СТРАЗБУР - Члан делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе Милица Марковић рекла је да су данас на засједању у Стразбуру делегати Бакир Изетбеговић и Азра Хаџиахметовић жестоко нападали Републику Српску.


Марковићева је истакла да је Изетбеговић говорио да РС тражи референдум и да има сецесионистичке намјере.

"Хаџиахметовићева је говорила да је проблем свих проблема у БиХ ентитетско гласање РС, као да се ентитетско гласање не односи и на други ентитет", изјавила је Марковићева Срни у телефонском разговору из Стразбура.

Она је нагласила да извјестиоци Парламенатарне скупштине Савјета Европе нису ни једног тренутка спомињали ентитетско гласање.

У Стразбуру је данас у оквиру петодневног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе одржана дебата о функционисању демократских институција у БиХ и усвојена резолуција о функционисању демократских институција БиХ која се заснива на извјештају специјалних извјестилаца Савјета Европе за БиХ Мевлута Чавушоглуа из Турске и Финца Кима Сасија

Делегацију парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе чине њен шеф Бакир Изетбеговић и чланови Милица Марковић, Младен Иванић, Азра Хаџиахметовић и Алма Чоло.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog