Društvo

Поновити поступак у случају Халима Хасковића и општине Фоча

БАЊА ЛУКА - Правобранилаштво Републике Српске уложило је апелацију Врховном суду РС са приједлогом за доношење привремене мјере одлагања извршења судске одлуке Окружног суда у Требињу, према којој општина Фоча, треба да плати око 420.000 КМ Халиму Хасковићу, изјавио је правобранилац РС Слободан Радуљ.


"Поднијели смо и захтјев за понављање поступка пред Окружним судом у Требињу са привременом мјером из разлога што постоје нови докази који нису постојали у вријеме одлучивања ни у првом ни у другом степену", рекао је Радуљ.

Радуљ каже да је недопустиво да се почне градити објекат вриједан милионе КМ, а да се претходно не рашчисте имовинско-правна питања.

"То је управо било у надлежности општинских органа, а није извршена ни промјена уписа. Правобранилаштво није никако могло да зна каква је ситуација у том погледу", навео је Радуљ.

Према његовим ријечима, до пресуде није требало ни доћи, јер су институције које Правобранилаштво РС заступа дужне да доставе изјашњење, податке и доказе који могу бити од користи у поступку.

Пресуда се односи на дио земљишта на којем је изграђена спортска дворана у Фочи. Општина Фоча градила је дворану, а претходно није ријешила имовинске односе на спорном плацу на којем је изграђена.

Ријеч је о земљишту које је фабрика ''Сапонија'' из Осијека продала два пута, и то 1982. године општини Фоча, која је платила тадашњих три милиона динара, а други пут, прије десет година, то исто земљиште купио је Халим Хасковић.

Тужбу за накнаду штете против општине Фоча и Владе РС, одмах по изградњи дворане, поднио је власник предузећа ''Дампалма'' Халим Хасковић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog