Društvo

РС: Болнице добиле ниже оцјене него 2008. године

БАЊА ЛУКА - Болнице у Републици Српској добиле су ниже оцјене за услуге у прошлој години у односу на 2008. годину, а пацијенти су се највише жалили на дуго чекање на специјалистичке прегледе и на нељубазност особља, подаци су Фонда здравственог осигурања /ФЗО/ РС.


У ФЗО кажу да су ниже оцјене очекиване, с обзиром на то да су пооштрени критеријуме оцјењивања, а да су здравствене установе добијале оцјене од један до пет.

"Међу најлошије оцијењеним сегментом рада у болницама је организација заказивања специјалистичких прегледа и дијагностичких процедура", рекли су у фонду.

Према подацима Фонда, честа је појава да се преглед не обави у заказаном термину, а догађа се и то да здравствена установа не обавјештава пацијента о промјени термина.

У Фонду нису хтјели да саопште која је болница најлошија, али су истакли да је најбољу оцјену, као и у 2008. години, добила болница у Фочи.

Фонд здравственог осигурања РС континуирано контролише услове лијечења у болницама од марта 2008. године када је болницама наложено да су обавезне набавити све што је пацијентима потребно за вријеме болничког лијечења.

Контролама Фонда били су обухваћени услови лијечења, опремљеност болнице, доступност лијекова, хигијена, квалитет хране, као и задовољство пацијената.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog