Društvo

Специјално тужилаштво РС: Оптужница против девет лица

БАЊА ЛУКА - Специјално тужилаштво Републике Српске подигло је оптужницу против девет лица која се терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.


У саопштењу Специјалног тужилаштва се наводи да је оптужница подигнута против Раде Зечевића, Маринка Радановића, Владе Кањерића, Ранка Микића, Јасмина Чавалића, Миодрага Јефтића, Боже Матановића, Душана Лукића и Драгана Драгичевића.

Зечевића оптужница терети да је од 26. марта до 3. августа прошле године ради стицања финансијске добити организовао и руководио злочиначким удружењем у чијем саставу су се налазили остали оптужени, а које је дјеловало на подручју Добоја, Брода, Дервенте, Оџака, Бање Луке и Славонског Брода.

У оптужници се наводи да су чланови тог удружења неовлаштено куповали хероин и марихуану од њима познатих лица, те преносили, посредовали у продаји и продавали те опојне дроге.

Ова лица ухапшена су у заједничкој акцији Министартства унутрашњих послова (МУП) РС и МУП-а Хрватске под називом "Градина 2", која је почетком августа прошле године проведена на подручју БиХ и Хрватске.

У саопштењу се додаје да је пет оптужених тренутно у притвору.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog