Društvo

У ФБиХ се вратило мање од пет одсто Срба

БАЊА ЛУКА - Предсједник Асоцијације удружења расељених лица, избјеглица и повратника у Репблику Српску Војилсав Милишић тврди да се у Федерацију БиХ, ако се изузму општине Гламоч, Петровац и Грахово, до сада вратило мање од пет одсто Срба.


Коментаришући саопштење федералне Владе у којем се наводи да је до сада право на поваратак у ФБиХ остварило 139 000 грађана српске националности, док их је још 180 000 исказало интересовање за то, Милишић је рекао да су право на повратак остварили сви у БиХ, те да бројка од 180 000 заинтересованих Срба за повратак у Федерацију не представља стварне повратнике.

Он је истакао да је ријеч о људима који су се само пријавили за повратак како би добили донацију у грађевинском материјалу за обнову својих кућа.

Позивајући се на податке Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Милишић је рекао да се тренутно за повратак на цијелом простору БиХ пријавило 47 243 породице за чију обнову кућа је неопходно обезбједити више од 800 милиона КМ.

Влада Федерације БиХ саопштила је данас да је до сада право на повратак у ФБиХ остварило 139 000 грађана српске националности, а да је интересовање за повратком исказало још 180 000.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog