Politika

Шпирић примио Вишеградску групу

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић оцијенио је током данашњег сусрета са политичким директорима министарстава иностраних послова земаља које чине Вишеградску групу да би улазак БиХ на "бијелу шенген листу" створио нови оптимизам потребан за друге реформе.


Политичке директоре Мађарске, Чешке, Словачке и Пољске Шпирић је упознао са резултатима које је БиХ остварила од Дејтонског споразума до данас, као и изазовима са којима се суочава на путу евроатлантских интеграција.

Предсједавајући Савјета министара БиХ је нагласио је да предуго стајање на том путу ствара простор за алтернативе које нису у интересу земље, наводи се у саопштењу за јавност Савјета министара БиХ.

Саговорници су се интересовали и о могућностима за усклађивање законодавства БиХ са Европском конвенцијом о људским правима, након пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру.

Шпирић је током сусрета рекао да треба учинити све да пресуда Европског суда за људска права буде проведена како би БиХ показала кредибилитет.

Он је захвалио за подршку коју Вишеградска група пружа евроатлантској интеграцији западног Балкана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog