Društvo

Усвојен закон о САНУ

БЕОГРАД - Влада Србије усвојила је данас Приједлог закона о Српској академији наука и уметности као највишој научној и умјетничкој установи у Србији која развија и подстиче науку, организује и унапређује основна и примијењена научна истраживања, подстиче и унапређује умјетничку дјелатност и тиме доприноси општем добру народа Србије и државе.


Усвојен је и Приједлог закона о потврђивању споразума између влада Србије и Француске о полицијској сарадњи, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Влада је донијела Рјешење о давању сагласности на Одлуку управног одбора Јавног предузећа "Електропривреда Србије" о повећању цијене струје у просјеку за 10 одсто од 1. марта.

Усвојена је и измјена и допуна Одлуке о оснивању координационог тијела за процес приступања ЕУ ради ефикасног наставка рада радних тијела Владе у процесу приступања Унији. Радом координационог тијела руководиће предсједник Владе Србије.

Усвојена је и Одлука о измјенама и допунама одлуке о образовању радне групе за разматрање питања везаних за статус одређених органа, организација и служби на подручју Косова и Метохије којом су у састав радне групе именовани представници надлежних државних органа, организација обавезног социјалног осигурања и репрезентативног синдиката.

Усвојен је и Закључак којим се препоручује јавним предузећима и јавним агенцијама да у својим годишњим програмима пословања, односно општим актима којима се уређују зараде директора и запослених, највиши износ нето зараде утврде у висини која не прелази шестоструки износ просјечне зараде по запосленом без пореза и доприноса која је исплаћена у Србији за децембар 2009. године.

Донесен је и Закључак о формирању радне групе за разговоре са Јавним предузећем "Електропривреда Србије".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog