Sport

Гана у финалу афричког Купа нација

Гана је у првом полуфиналу Купа нација побиједила Нигерију 1:0, голом Асамоа Гијана у 21. минуту и тако дошла у прилику да се бори за своју пету титулу првака Африке. Последњи пут Гана је била првак црног континента 1982. године.


Селектор Гане Милован Рајевац успио је да без највећих звијезда тима, а прије свега Микаела Есијена, и са групом играча из омладинске репрезентације, одведе "Црне звезде" до финала турнира у Анголи.

Кључни тренутак утакмице догодио се у 21. минуту у режији двојице Асамое.

Асамоа је филигрански прецизно центрирао из корнера, а Асамоа Гијан, нападач француског Рена, главом из непосредне близине послао лопту иза леђа голмана Нигерије Енијаме.

Нигерија поново није показала ништа посебно. Тек у другом полувремену неколико брзих акција, али је нападач Обафеми Мартинс био потпуно индиспониран и успио је да упропасти све полуприлике које су му се указале.

Српски стручњак, који је Гану одвео и на Мундијал у Јужну Африку, бориће се за свој први трофеј откако је прије двије године преузео афрички тим.

У другом полуфиналу АКН играју Египат и Алжир.

Египат брани титулу са прошлог континенталног шампионата, које је одиграно у Гани. "Фараони" су најтрофејнији афрички тим - имају до сада шест титула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog