Politika

Улога ОХР-а контрапродуктивна

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је данас да је улога међународне заједнице у БиХ, односно ОХР-а, у посљедње три године била контрапродуктивна.


 

Радмановић је у разговору са делегацијом Савеза либерала и демократа Европског парламента /АЛДЕ/ истакао да је дио домаћих политичара у БиХ очекивао да проблеме земље ријеши ОХР, избјегавајући одговорност и испуњавање обавеза на путу ка евроатлантским интеграцијама.

"Улога ОХР-а у БиХ у посљедње три године била је контрапродуктивна, јер је створена атмосфера да домаћи изабрани политичари избјегавају одговорност, односно избјегавају да се договарају о унутрашњим питањима и тако омогуће напредак земље" , рекао је Радмановић.

Он је навео да је ОХР непотребно закомпликовао питање државне имовине и на тај начин БиХ оставио готово нерјешив проблем.

Говорећи о трансформацији ОХР-а у Канцеларију специјалног представника ЕУ, Радмановић је рекао да је трансформација потребна што прије, како би се обезбиједило напредовање БиХ према евроатлантским интеграцијама, речено је Срни у Радмановићевом кабинету.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске је нагласио да је добијање визне либерализације за грађане БиХ веома важно и да би се на тај начин показало да се БиХ, упркос застоју, креће у позитивном смјеру.

Радмановић је истакао да ће се можда морати надограђивати Дејтонским споразум, али никако притисцима и силом, јер је то контрапродуктивно.

Делегација АЛДЕ је током састанка нагласила да ЕУ има исти поглед на све земље западног Балкана и да овај регион види у свом саставу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog