Sport

Хрватска и Француска у полуфиналу

На европском рукометном првенству одигране су и посљедње двије утакмице групне фазе такмичења, након чега су познати сви полуфиналисти. Селекцијама Исланда и Пољске придружили су се сребрни са европског и свјетског првенства, Хрватска те свјетски прваци и златни из Пекинга, Французи.


Хрватска је у Бечу одиграла своју најбољу утакмицу када је то било најпотребније те је на крилима Херцеговаца, некадашњих играча Извиђача, Дениса Бунтића и Мирка Алиловића побиједила Данску са 27:23. Алиловић је на крају имао 18 одбрана, док је Бунтић постигао 8 голова. Поред њих, три играча Хрватске су имала стопостотан учинак. Дувњак 4/4, Вори 3/3 и Лацковић 1/1.

Данци данас дефинитивно нису били на свом нивоу, поготово у одбрани, а томе треба додати и податак да су голмани Хвидт и Ландин заједно имали тек десет одбрана! Са крила су Данци постигли само три гола, а изгубили су једанаест лопти.

У Инсбруку је ситуација била знатно другачија него што је то био случај у Бечу. Пољаци су у сусрет против Француске ушли као полуфиналисти, док је Француској требала побједа за пласман међу четири најбоље репрезентације. То се итекако осјетило на терену, па је Француска већ у 10. минуту водила са 10:4, на полувремену 15:10. Француска је све до 50. минуте држала утакмицу под контролом, али је онда услиједио сушни период у којем Пољаци долазе на -2. Ипак, Французи серијом од 5:1 долазе до побиједе 29:24 и одлазе, на жалост Шпаније, у полуфинале.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog