Društvo

Уставни суд разматра јавне испупе Крстана Симића

САРАЈЕВО - Уставни суд БиХ данас ће на ванредној пленарној сједници разматрати информацију и заузети став о недавним јавним иступима судије Уставног суда БиХ Крстана Симића.


Симић је на конференцији за новинаре 8. јануара категорично одбацио наводе да је лобирао при доношењу било које одлуке Уставног суда БиХ и нагласио да никада није гласао мимо свог слободног судијског увјерења.

По завршетку ове сједнице, данас и сутра биће одржана и редовна пленарна сједница Уставног суда БиХ на којој је предвиђено разматрање Апелације Клуба делегата из реда бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске (РС) поднесене против одлуке Вијећа за заштиту виталног интереса Уставног суда РС од 8. јула 2009. године.

На сједници ће бити разматран и захтјев предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејмана Тихића за оцјену уставности одредби Изборног закона БиХ, као и захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића за оцјену уставности одредби Закона о сукобу интереса у органима власти ФБиХ.

Предвиђено је и разматрање захтјева Клуба делегата хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ за оцјену уставности одредби Изборног закона БиХ и одредби Статута града Мостара.

Уставни суд разматраће и захтјев 23 посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и пет посланика Дома народа Парламентарне скупштине БиХ за оцјену уставности одредби Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, речено је Срни у Уставном суду БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog