Društvo

Пајтић пријавио само стан, Чанак и оружје

НОВИ САД – Предсједник Владе АП Војводине Бојан Пајтић у својој имовинској карти пријавио је Агенцији за борбу против корупције да има само стан од 44 квадратна у Новом Саду.


Пајтић је навео, да је тај стан добио на поклон од бабе и деде у посљедњој деценији прошлог вијека, као награду кад је постао постипломац.

Покрајински премијер ту дужност обавља волонтерски, јер плату прима на Правном факултету Универзитета у Новом Саду, гдје предају као редовни професор.

Како је за данашњи новосадски "Дневник" рекао лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), Ненад Чанак, он је Агенцији пријавио, да има кућу од 144 метра квадратна у елтином новосадском насељу "Липов гај" на Ветернику.

У истом насељу Чанак је пријавио и стан од 50 метара квадратних, док је од покретне имовине навео да посједује двије шкоде из 2008. године, и, то "шкоду суперб" и "шкоду фабију".

Он је навео да више нема никакве уштеђевине, али да има нешто комада наслијеђеног ловачког, као личног наоружања, које је његово власништво.

Као посланик у Скупштини Србије Ненад Чанак прима плату од 81.044 динара (око 827 евра), плус такозвани паушал од 30.354 динара (око 310 евра), док, како је навео на крају, накнаду од 13.500 динара (око 138 евра ), што добија од чланства у Управном одбору Јавног предузећа "Војводинашуме" уплаћује у касу ЛСВ-а.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog