Politika

СНСД: Чавић и Ђерић нам подмећу ''кукавичја јаја''

БАЊА ЛУКА - СНСД је саопштио да тврдње лидера Демократске партије Драгана Чавића да је СНСД 2006. године обећао референдум о отцјепљењу Републике Српске и ултимативни захтјеви Зорана Ђерића из ПДП-а да одмах буде расписан референдум о самосталности представљају "наручене политичке послове од иностраних послодаваца".


У саопштењу СНСД-а, које је потписао извршни секретар ове странке Рајко Васић, наглашава се да су циљеви Чавића и Ђерића, односно ПДП-а и ДП-а, да за рачун и по налогу дијела међународних фактора обезвриједе референдум као демократску институцију и да СНСД-у подметну "кукавичије јаје" о отцјепљењу и рушењу БиХ.

"ПДП и ДП тако стварају услове за уклањање СНСД-а са политичке сцене, под наљепницом рушиоца Дејтона. Ђерић и Чавић су, уствари, једини надничарски двојац који ради за малу надокнаду и потпуно је укључен у сарајевску кампању етикетирања РС као главног проблема на Балкану", наводи СНСД.

СНСД поручује ПДП-у, "ако већ има толику жељу за референдумом о отцјепљењу, нека у своје име предложи Народној скупштини такву одлуку и нека престане да игра улогу тужибабе пред малим иностраним политичким административцима".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog