Društvo

Бања Лука: Од 1. фебруара СМС плаћање паркинга

БАЊА ЛУКА - Бањолучани ће од 1. фебруара моћи да плаћају паркинг и путем СМС поруке, најавио је шеф Одсјека за паркинге и гараже у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Административне службе града Бања Лука Бранимир Папић.


Он је на конференцији за новинаре у Бањој Луци истакао да ће грађани моћи да плаћају паркинт тако што ће послати СМС поруку са уписаном регистрацијском ознаком возила на одговарајући кратки број у зависности од паркинг зоне.

Папић је нагласио да цијене паркинга остају исте као и до сада, с тим да уз цијену паркинга грађани за сваку послату СМС поруку плаћају и 0.09 КМ. Једна порука вриједи сат времена паркирања.

"За прву зону сат времена кошта једну КМ и грађани шаљу поруку на број 065 1101, а за другу пола КМ и грађани шаљу поруку на број 065 1100, док цјелодневна карта у првој зони кошта пет КМ и грађани шаљу поруку на број 065 1105, а другој три КМ и грађани шаљу поруку на број 065 1103", додао је Папић.

Према његовим ријечима, ако је трансакција успјешна грађани ће добити повратну СМС поруку на мобилни телефон са потврдом о плаћеном паркингу, коју требају сачувати као доказ о плаћању паркинг услуге.

"Десетак минута прије истека времена плаћеног паркинга грађани ће примити СМС поруку уз обавјештење да вријеме паркирања истиче", додао је Папић.

Он је појаснио да овом услугом грађани не морају бринути да ли са собом имају ситног новца да би платили паркинг или ако су физички удаљени од паркинга како га продужити.

"Радници градског паркинга ће помоћу посебних уређаја конторлисати да ли је паркинг плаћен и по потреби санкционисати неуредне платише“, поручио је Папић.

Папић је истакао да је ово заједнички пројекат града Бања Лука и "М:тела", тако да ће за сада само "М:телови" корисници моћи да користе ову услугу.

Градоначелник Драгољуб Давидовић и генерали директор "М:тела" Предраг Ћулибрк потписали су 17. новембра Уговор о увођењу информациног система за наплату и контролу пакрирања путем СМС порука на подручју Бање Луке у вриједности 99. 455 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog