Društvo

Башић и Рикало прекинули штрајк глађу

ТРЕБИЊЕ - Предсједник синдиката "Требињепревоза" Васо Башић и предсједник Удружења малих акционра овог предузећа Радивоје Рикало прекинули су штрајк глађу, који су започели 25. јануара.


Они су захтјевали да се збрину породице радника овог предузећа, одговорност појединаца из општине, те да се спријечи даље одузимање имовине овог предузећа које је почело након нелегалне приватизације.

Начелник општине Требиње Доброслав Ћук је потврдио да су Башић и Рикало обуставили штрајк након што им је речно да ће бити предузете одређене активности у вези са њиховим захтјевима, који су првобитно били доставили предсједнику Скупштине општине Веселину Савићу, те да ће свим угроженим радницима бити дата једнократне новчане помоћи.

"Ту помоћ сам им понудио и прије него што су почели штрајк, а уколико скоро не буде ријешен овај проблем помагаћемо им и даље" , рекао је Ћук.

Он је подсјетио да су штрајкачи затражили одговорност предсједика Комисије за санирање стања у "Требињепревозу", те начелника Одјељења за привреду и инспекције, те додао да им је обећао да ће њихови захтјеви бити анализирани.

Према Ћуковим ријечима, неопходно је прво регулисати имовинско-правни статус предузећа како би дошло до стечаја, након чега би, како је рекао, најбоље било да у стечајном поступку општина купи предузеће и нађе стратешког партнера који ће направити модерну аутобуску станицу.

"У провођењу стечаја приоритетно би се морао ријешити статус радника `Требињепревоза`, а наш став да не желимо да рјешавамо питање аутобуске станице док се не ријеши положај радника, добро је познат", истакао је Ћук.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog