Politika

СДС сутра у Билећи искључује Калинића

СОКОЛАЦ - Главни одбор Српске демократске странке требало би на сутрашњој сједници у Билећи да разматра захтјев Регионалног одбора странке, Изборне јединице пет, да се из чланства СДС-а искључи Драган Калинић.


 

Замјеник предсједника странке Предраг Ковач изјавио је да данас не жели да коментарише овај захтјев Регионалног одбора, истичући да ће о томе говорити на сутрашњој сједници ГО СДС-а.

Непосредно прије сутрашње сједнице ГО странке требало би да буде одржана сједница Предсједништва СДС-а.

Према статуту, евентуалну смјену би прво требало да подржи Предсједништво, а онда и ГО СДС-а.

Регионални одбор СДС-а, Изборне јединице пет, затражио је јуче од надлежних страначких органа да из чланства СДС-а искључе Драгана Калинића због, како је наведено, сталог подривања једниства странке и унутрашњег роварења, те због штете коју је тиме нанио СДС-у.

Регионални одбор овакав закључак донио је на јучерашњој сједници одржаној у Сокоцу, наводећи да Калинића треба искључити из СДС-а ако се установи да је он члан ове странке, пошто се његово име није налазило у евиденцији чланства.

У саопштењу Информативне службе Регионалног одбора СДС-а подсјећа се да Калинић, од 2004. године, када га је санкционисао ОХР, није живио у Републици Српској и "није се ни на који начин укључивао у страначки рад, како би као члан допринио бољем рејтингу и угледу странке".

"Напротив, био је ангажован у окупљању чланова странке ван њених институција у сталом покушају подривања страначког јединства и унутарстраначке стабилности, те интензивно радио на штету странке у вријеме предизборних кампања, што је у протеклим годинама нанијело велику штету угледу странке", наводи се у саопштењу.

У Регионалном одбору СДС-а наводе да је Калинић, кршећи закључке Главног одбора од 13. септембра 2009. године, "активностима прикупљања потписа подршке чланова ГО поново покушао да унесе раздор и подјеле, што је веома опасно и штетно у вријеме када странка врши припреме за октобарске изборе".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog