Svijet

Meксико: Најмање 23 жртве у инциденту на забави

СИУДАД ХУАРЕЗ - Најмање 23 лица убијена су у одвојеним инцидентима на сјеверу Мексика, саопштиле су данас мексичке власти.


У граду Сиудад Хуарез нападачи су ушли у средњу школу гдје је је у току била ученичка забава након чега су отворили ватру при чему је погинуло 13 а рањено 17 лица.

Из канцеларије државног тужиоца за мексичку државу Чихуахуа саопштено је да су жртве углавном били "млади".

Очевици су рекли да су се нападачи са неколико аутомобила довезли и да су прво пуцали на људе који су били изван зграде.

"Ученик је прослављао рођендан са школским друговима и до пуцњаве је дошло када је слављеник отишао да своју дјевојку одвезе кући", рекао је један од очевидаца.

Локални медији јавили су да је међу погинулима и отац слављеника.

Други извори рекли су да су млади људи прослављали побједу локалног фудбалског тима.

Пуцњава се догодила у Сиудад Хуарезу граду на граници змеђу САД и Мексика у којем је у току протекле године више од 2 500 људи убијено у инцидентима повезаним са нарко криминалом.

У другом инциденту десет лица је убијено, а 11 рањено када су нападачи отворили ватру у кафе-бару у граду Тореон у мексичкој држави Коахила.

У саопштењу власти наводи се да су жртве биле углавном млади људи.

У сукобима зараћених наркокартела у Мексику је живот изгубило 15 000 лица. Влада је у склопу напора да заустави насиље широм Мексика распоредила 50 000 војника и полицајаца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog