Svijet

Елитна руска полицијска јединица се жали Медведеву

МОСКВА - Припадници елитне руске полицијске јединице за разбијање немира послали су писмо предсједнику Дмитрију Медведеву у којем се жале на поступке својих старјешина, објавили су данас медији.


Писмо је потписало десет припадника јединице ОМОН из Москве, а копије су послате Медведеву и канцеларији државног тужилаштва. Овакав поступак је без преседана у руским полицијским снагама.

Јединица ОМОН позната је по лојалности властима и разбијању опозиционих демонстрација.

"У јединици чији је главни задатак да разбија народне уличне протесте расте побуна", пише опозициони магазин "Њу тајмс", који је интервјуисао ауторе писма.

Полицијаци су у писму, чије је дијелове магазин објавио, рекли да им је њихов шеф поручио да су они „робови који треба да раде оно што им он каже“ и да сваки полицајац треба да приведе три особе до краја смјене.

"Дешава се да радимо по 10-15 дана, 17 до 20 часова дневно и да не добијемо ручак", додаје се у писму.

Портпарол Кремља изјавио је да није упознат са овом ситуацијом.

Полицајци наводе да је њухов батаљон постао "структура за згртање новца".

Полицијски официри зарађују пружањем заштите проституткама и помажу у разбијању протестуаприликом преузимања предузећа, додаје се у извјештају.

Магазин наоводи да су власти слијепе за очигледна кршења правила службе, а да полиција заузврат не поставља питања када добије наређење да разбију протесте. У тексту се додаје да су полицијски шефови на платним листама "страних специјалних служби".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog