Republika Srpska

ММФ: Све зависи од ФБиХ

САРАЈЕВО - Све док власт у Федерацији БиХ не обавијести Међународни монетарни фонд  да су усвојени закони у федералном парламенту, те да је испуњено све што је потребно за другу траншу кредита, новца неће бити, изјавио је резидентни представник ММФ-а у БиХ Милан Суц.


Суц је рекао да оног момента када Канцеларија резидентног представника прими информацију да су испуњени услови и након њене провјере она ће бити прослијеђена Одбору директора ММФ-а у Вашингтону који одлучују о другој транши кредита.

"Ми смо забринути због одгађања, јер вријеме пролази. Што прије власти усвоје потребне законе, прије ће моћи те реформе провести, јер је то оно што је најбитније", изјавио је Суц.

Према његовим ријечима, усвајање закона о платама у ФБиХ није услов из стендбај-аранжмана, односно није неопходно да то буде урађено прије него што буде исплаћена друга транша, али ММФ то тражи и подржава.

Говорећи о раскидању аранжмана са БиХ, Суц је рекао да ако се погледа у историју, било је случајева када је цијели програм престао, али су одлуке о одустајању од стендбај-аранжмана доносиле владе, а не ММФ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog