Svijet

Јулија већ виче: Држите лопова

КИЈЕВ - Украјински предсједнички кандидат Јулија Тимошенко оптужила је данас свог ривала Виктора Јануковича за припрему изборне крађе кроз измјену изборних правила непосредно уочи гласања.


Украјински парламент усвојио је амандман на изборна правила којим је укинуто правило да на гласачким мјестима приликом бројања гласова морају да буду присутни представници оба предсједничка кандидата.

Амандман је предложила Странка региона, коју предводи Јанукович.

"Парламент је усвојио измјене закона које уништавају поштене предсједничке изборе и претварају их у лажан, неискрен и нерегулисан процес", рекла је Тимошенко у телевизијском саопштењу.

Она је додала да је то учињено зато што Јанукович "не вјерује у своју побједу и жели да постигне резултат фалсификатима".

Тимошенко је апеловала да предсједник Виктор Јушченко не потпише измјене изборног закона и рекла да је хитно сазвала састанак са амбасадорима земаља из Групе 8.

Тимошенко и Јанукович одмјериће снаге у другом кругу предсједничких избора у недјељу, 7. фебруара, послије оштре кампање у којој га је она отворено вријеђала, док је Јанукович рекао да премијерка "систематично лаже".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog