Politika

Kaлинић: Мој политички живит управо почиње

БАЊА ЛУКА - Бивши предсједник Српске демократске странке Драган Калинић изјавио је да се враћа у политику, јер има пуно енергије и знања да створи нешто ново што може бити добра прича за Републику Српску, као и БиХ.


Калинић, који је недавно искључен из СДС-а, изјавио је синоћ да његов политички живот управо почиње, али није прецизирао ни организационе нити персоналне детаље.

Говорећи о СДС-у, Калинић је истакао да је јак СДС фактор који може и данас да "командује" опозицији, али и онима на власти, али да "овако слаб и онемоћао", какав је сада, може да буде у рукама кога год хоће.

Калинић каже да се враћа у политику, иако зна да је то "много суров занат", јер је свјестан чињенице да је првенствено "политичко биће", које је из те политике и удаљено на волшебан начин као и многи у то вријеме.

"Има пуно људи које бих повео са собом, а имам пуно енергије и знања да знам како направити нешто ново што може бити једна добра прича за Републику Српску. Али, може бити и добра прича за БиХ, за коју мислим да је реалност у којој ми треба да чувамо своје, оно што имамо. То значи да до краја будемо слободни и равноправни у оквиру БиХ", рекао је Калинић.

Калинић, који је бивши предсједник Народне скупштине РС, каже да се мора уважити чињеница да једино преко БиХ могу доћи средства из економске уније, и да то намеће поруку да о свим могућим варијантама вриједи и треба разговарати.

Он је навео да би желио да криминал и корупција буду сведени на најмању могућу мјеру и напоменуо да се ове негативне појаве није могуће до краја искоријенити.

"Желио бих да се вратимо ономе што је била прокламација за РС - а то је да људи у њој својим знањем, умијећем, слободном вољом обављају бројне професионалне функције, умјесто да то буду неки изабрани по својим родбинским и другим припадностима. Сувише добрих људи било је склоњено са политичке и сваке друге функције зато што се није у то уклапало", тврди Калинић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog