Politika

Љајић за реконструкцију владе

БЕОГРАД - Министар за рад и социјалну политику Србије Расим Љајић изјавио је да би реконструкција Владе могла да буде корисна и за владу и за владајућу коалицију.


"Влада је тренутно у позицији да се стално брани, то је дефанзивна позиција која је последица свеопште економске, социјалне и политичке кризе. Реконструкција би била мали потез који би показивао ту проактивну улогу, а с друге стране то би као идеја било и с економског и с политичког становишта прихваћено", рекао је Љајић.

Љајић је оцијенио да би се направиле извјесне уштеде и примијенио како је "сасвим извесно да нови људи доносе и нове идеје, које би биле унесене у рад Владе".

Он сматра да будућа Влада не би требало да има више од 15 чланова, али да сада ипак не би могла да буде смањена на тај број, јер је сачињава 11 странака.

Љајић је истакао да су и други чланови коалиције у неформалним разговорима идеју о реконструкцији Владе тумачили као добру замисао и закључио да би за њено остварење "био потребан нови договор коалиционих партнера".

Љајић је рекао како идеја о реконструкцији Владе нема никакве везе с прикупљањем потписа Српске напредне странке о расписивању ванредних избора.

"У Србији никада није било избора тако што је неко прикупљао потписе, већ зато што је мењан односа снага у парламенту", закључио је Љајић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog