Društvo

Радници ''Дијагностичког центра'' траже састанак са премијером

БАЊА ЛУКА - Око 40 радника Центра за медицинска истраживања, који се налази у склопу "Медицинске електронике" Бања Лука, а којима обезбјеђење четврти дан заредом не дозвољава улазак у службене просторије, остају при захтјеву да данас одрже састанак са премијером Републике Српске Милорадом Додиком, како би њихов проблем коначно био ријешен.


Предсједник Републичког синдиката здравства и социјалне заштите Миленко Гранулић потврдио је да је Министарство здравља и социјалне заштите РС упутило допис Управном одбору и менаџменту "Медицинске електронике" да радницима Центра за медицинска истраживања дозволе улазак и рад у службеним просторијама у наредних мјесец дана, у интересу пацијената, док не буде пронађено коначно рјешење.

Окупљени радници Центра рекли су за да менаџмент "Медицинске електронике" још није одговорио на допис Министарства здравља и социјалне заштите РС, што, како су истакли, потврђује чињеница да су врата Центра и даље закључана и да им обезбјеђење не дозвољава улазак у службене просторије.

Менаџмент Дијагностичког центра Бања Лука није иселио опрему из објекта "Ц" до 30. јануара, што је био обавезан да учини према Споразуму о раскиду уговора о закупу просторија и опреме са "Медицинском електроником", због чега је забрањен улазак запосленима у просторије "Медицинске електронике".

Предсједник Управног одбора "Медицинске електронике" Зоран Блаженовић рекао је да је Споразум о раскиду уговора са менаџментом Дијагностичког центра потписан у децембру 2009. године, те да су они 10. јануара изгубили право на кориштење просторија у "Медицинској електроници".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog