Republika Srpska

Шеф Дојче банке тражи јаче регулативе

ФРАНКФУРТ - Директор "Дојче банке" Јозеф Акерман изјавио је данас да су се инвестиционе банке недавно састале иза затворених врата ради расправе о самоиницијативном ограничавању бонуса, да им државе не би наметнуле нова правила.


Акерман је у обраћању аналитичарима у Франкфурту рекао да је на састанку Свјетског економског форума у Давосу састављен сценарио развоја ситуације у вези са банкарским бонусима у наредне три године.

"Постоје три опције: да не чинимо ништа у вези са компензацијама, да учинимо нешто да то промијенимо или да не учинимо ништа и да услиједи оштра интервенција регулатора. Већина званичника сматра да је трећи сценарио највјероватнији", рекао је Акерман.


 

Директор "Дојче банке" рекао да је лично предложио предузимање проактивних корака у вези са ограничавањем бонуса.

Акерман није прецизирао ко је учествовао на састанку, нити да ли су банкари усагласили даље кораке.

"Дојче банка" остварила је профит у четвртом кварталу за редом и тиме се наметнула као једна од институција које су најбоље издржале финансијску кризу.

Највећа њемачка банка објавила је да је у четвртом кварталу остварила нето профит од 1,3 милијарди евра, у поређењу са губитком од 4,8 милијарди евра у истом периоду 2008. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog