Republika Srpska

Србијагас и Гаспром потписују уговор за ''Банатски двор''

БАНАТСКИ ДВОР – Јавно предузеће Србијагас и руски Гаспром потписаће данас уговор о оснивању заједничког предузећа за Подземно складиште гаса „Банатски двор”.


Гаспром ће имати 51 одсто капитала у заједничком предузећу, а Србијагас 49 одсто, према споразуму који су те двије државне компаније потписале приликом посјете руског предсједника Дмитрија Медведева Србији у октобру 2009. године.

Према ранијим информацијама, капитал заједничког предузећа процијењен је на 50 милиона евра, а Србијагас је у завршетак прве фазе складишта гаса уложио око 25 милиона евра.

Директор заједничког предузећа биће Владимир Кузњецов, најавио је почетком седмице генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић.

На основу досадашњих улагања, Гаспром би за удио у заједничком предузећу Србијагасу требало да доплати око 3,5 милиона евра, речено је приликом потписивања споразума.

Према ранијем договору, заједничко предузеће Србијагаса и Гаспрома инвестираће у завршетак друге фазе изградње подземног складишта гаса у Банатском Двору којим је планирао да капацитет буде између 800 милиона и 1,2 милијарде кубних метара гаса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog