Društvo

Бијељина: Бивши директори нелегално продавали предузећа

БАЊА ЛУКА - Бивши директори бијељинских предузећа "Златибор", "Елвако" и "Рад", према извјештају Министарства унутрашњих послова Републике Српске, нелегално су и под сумњивим околностима продали имовину предузећа која су заступали.


Радио-телевизије РС, која посједује тај документ, преноси да је бивши директор предузећа "Златибор" Стево Еркић продао пословни простор у Свилајнцу у Србији по цијени од 9,5 хиљада евра, те да је на рачун предузећа положио 11.700 КМ, док је разлику оставио на свом рачуну.

"Бивши директор `Елвака` Срђан Текић продао је врло атрактиван плац на Хвару са кућом и гаражом у власништву предузећа за само 127.800 евра", наводи се у извјештају МУП-а и додаје да су у оба случаја пословни простори продати прије утврђивања почетног билансног стања предузећа.

У извјештају се наводи да је Војислав Марковић, бивши директор преузећа `Рад`, плац од три дунума у Будви продао за 60.000 КМ, а да је и у овом случају је прекршен закон о почетном билансном стању у поступку приватизације.

МУП РС документовао је за сада 24 извјештаја, а вриједност имовине предузећа из РС у иностранству мјери се у милионима евра.

"Извјештај није коначан и није познато колико су укупно имовине имала наша предузећа у Србији, Хрватској, Црној Гори и другим земљама, али већ према првим подацима јасно је да је РС оштећена за стотине милиона КМ, док су предузећа завршавала у стечају или су потпуно пропадала".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog