Svijet

Чеченија: Сукоб побуњеника и руских војника

ГРОЗНИ - Најмање шест побуњеника и пет руских војника погинуло је у оружаном сукобу у Чеченији, саопштиле су данас власти овог руског региона.


Руски безбједносни званичник, који није желио да буде именован рекао је да је пет до шест припадника руске војске погинуло у сукобу у планинама југозападно од чеченске пријестонице Грозни. Сукоб је почео јуче у касним поподневним часовима и трајао је цијелу ноћ.

Из канцеларије предсједника Чеченије Рамзана Кадирова саопштено је да је шест побуњеника убијено јуче у одвојеним оружаним инцидентима.

Током протекле године дошло је до ескалације насиља у Чеченији чиме су ометени напори у обнови овог региона уништеног у ратовима из деведесетих година између сепаратистичких и владиних снага.

Кадиров је изразио увјерење да ће сепаратисти ускоро бити уништени, те најавио планове за изградњу скијашког одмаралишта након уништења побуњеничких упоришта у плаинама.

Међутим, скоро су свакодневни напади на припаднике безбједносних снага и владе у Чеченији и сусједним регионима на Сјеверном Кавказу.

Руски предсједник Дмитриј Медведев назвао је насиље на Сјеверном Кавказу највећим унутрашњим политичким проблемом и затражио је од власти да рјеше питања попут незапослености и корупције.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog